Skip to main content

Palvelut

Päivystys

Hoidamme päivystyksessä hampaan lohkeamat, tapaturmat ja hammassäryt. Mikäli hammassärkyyn liittyy turvotusta, on turvotus usein merkki tulehduksesta ja hammaslääkärin vastaanotolle on syytä hakeutua pikaisesti.

Päivystysaikaa varattaessa, soitathan ajanvaraukseemme, jossa tehdään hoidon kiireellisyyden arvio.

Hammastarkastus

Säännölliset hammaslääkärikäynnit ovat olennainen osa hammashoitoa. On suositeltavaa käydä hammaslääkärin tarkastuksessa vähintään 1-2 vuoden välein. Tarkastuksessa selvitetään asiakkaan suun terveydentila, hampaiston ja ikenien kunto, suun limakalvojen tila, leukanivelen toiminta ja purenta.

Suun perustutkimuksesta maksetaan kela-korvaus joka toinen kalenterivuosi, mutta korvauksen voi saada kerran vuodessa mikäli hammaslääkäri toteaa, että asiakkaan terveydentila edellyttää vuosittaisia hammastarkastuksia.

Suun perustutkimukseen kuuluu useimmiten hampaiden röntgen-kuvaus. Tyypillisesti perustutkimuksen yhteydessä kuvataan hampaiden Bite-wing kuvat, joista nähdään, onko hammasväleissä tai vanhojen paikkojen alla reikiä. Oireilevista hampaista voidaan ottaa lisäkuvia tai koko hampaisto voidaan kuvata panoraamatomografia-laitteella vastaanotollamme. Huomaa, että Bite-wing kuvauksen hinnoittelussa hintaan kuuluu meillä molempien puolien kuvaus. Joskus hinnoittelussa näkee, että Bite-wing kuvat laskutetaan molemmin puolin ja kuvauksen hinta nousee heti 50%.

Suun perustutkimuksen jälkeen hammaslääkäri tekee lähetteen suuhygienistin vastaanotolle mikäli tarvetta. Meiltä saat myös asiantuntevat suuhygienistipalvelut. Suuhygienistin tekemästä hammaskiven poistosta saa kela-korvauksen, mikäli suun perustutkimus on tehty kahden vuoden sisällä.

Varaa aika

Hampaan paikkaus

Paikkaamalla voidaan hoitaa mm. lohkeamat, hammaskaries (reikiintyneet hampaat) ja hampaiden kulumia. Yleisimmin paikkaus tehdään muovilla, mutta laajemmat vauriot tai esimerkiksi toistuvasti lohkeava hammas on useimmiten järkevää hoitaa keraamisella täytteellä. Paikkaushoito voidaan tehdä puudutuksen avulla mukavasti ja kivuttomasti. Hammaslääkäri käy aina hoitovaihtoehdot läpi ennen hoitoa, jolloin pohditaan kustannus ja kestävyys huomioiden paras hoitovaihtoehto juuri sinulle.

Keraaminen paikkaus

Keraamisella paikkauksella saavutetaan kestävä ja esteettinen lopputulos. Keraaminen paikka on oiva ratkaisu esimerkiksi toistavasti lohkeaviin tai juurihoidettuihin hampaisiin. Keraaminen paikkaus tehdään yleisimmin kahdella hoitokäynnillä.

Laminaatit eli posliinikuoret

Hammaslaminaatti on ohut keraaminen kuori, jolla erityisesti etuhampaat saadaan hoidettua kestävästi ja esteettisesti. Laminaatilla voidaan korjata kuluneita hampaita, toistuvasti lohkeilevia hampaita, asentovirheitä ja estetiikkaa. Hammaslaminaatti ei tummu ajan myötä.

Hammaskruunu

Laajasti paikattu, juurihoidettu tai vaurioitunut hammas ei yleensä kestä purennassa, jolloin hampaan pinta voidaan korvata keraamisella hammaskruunulla. Hammaskruunulla voidaan palauttaa hampaan toiminnallisuus, ulkonäkö ja puhdistettavuus.

Hammassilta

Hammassillan avulla voidaan kiinteästi korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Hampaan puutoskohdan viereisiin hampaisiin tehdään hionnat, joihin hammassilta kiinnitetään. Hammassilta on kestävä ja esteettinen ratkaisu.

Hammasimplantit

Hammasimplantti eli hampaan keinojuuri on titaanista valmistettu ruuvi, joka asetetaan leukaluuhun. Hammasimplanteilla voidaan korvata yksi tai useampi hammas. Hammasimplantteja voidaan asentaa myös lisätueksi huonosti paikallaan pysyville irtoproteeseille.

Hammasimplanttien kestävyys on erinomainen, mikäli hoito toteutetaan oikein ja potilaan kotihoito on hyvällä tasolla. Implanttihoitojen kustannukset ja hoidon kestot vaihtelevat lähtötilanteesta riippuen. Ennen implantointia hammaslääkäri tekee aina kustannusarvion ja hoitosuunnitelman.

Juurihoito

Jos hampaan ydin tulehtuu, on vaihtoehtona juurihoito tai poisto. Juurihoidossa tulehtunut kudos poistetaan mekaanisesti, juurikanavat desinfioidaan ja kanaviin asennetaan juurentäyte. Kansankielellä hammas ”kuoletetaan” ja vältytään siis hampaan poistolta. Hoitamaton, tulehtunut hammas on aina terveyshaitta ja jos tilanteelle ei tehdä mitään, on viime kädessä edessä hampaan poisto.

Juurihoidettu hammas ei ole välttämättä ikuinen, mutta hampaan hoitoennustetta voidaan parantaa huomattavasti hyvällä kotihoidolla ja keraamisella paikalla tai hammaskruunulla.

Hammasproteesi

Puuttuvia hampaita voidaan korvata kiinteän protetiikan (hammassillat, implantit), lisäksi irrotettavilla hammasproteeseilla.

  1. Kokoproteesi – mikäli kaikki hampaat puuttuvat, voidaan suuhun tehdä kokoproteesi. Kokoproteesi tukeutuu suun limakalvoon ja pysyy paikallaan imukupin tavoin.
  2. Implanttikantoinen kokoproteesi – joissain tilanteissa kokoproteesin paikallaan pysyminen voi olla todellinen haaste ja proteesin tueksi voidaan asettaa hammasimplantit, joihin proteesi kiinnittyy ns. nepparikiinnikkeillä.
  3. Osaproteesi – akryylinen osaproteesi on oiva valinta, mikäli useita hampaita puuttuu, mutta omia hampaita on vielä jäljellä. Akryylinen osaproteesi tukeutuu suun limakalvoon ja kiinnittyy jäljellä oleviin tukihampaisiin metallisilla koukuilla eli pinteillä.
  4. Rankaproteesi – osaproteesi, jossa on metallista valmistettu runko. Rankaproteesi on akryylista valmistettua osaproteesia kalliimpi vaihtoehto, mutta sen käyttö on huomattavasti mukavampaa ja rakenteellisesti proteesista saadaan sirompi.

Purentakisko

Purentakiskolla voidaan hoitaa puremalihas- ja leukanivelperäisiä vaivoja sekä hampaiden narskuttelua eli bruksausta. Purentakisko tarjoaa myös suojaa, mikäli hampaistoon on tehty laajoja proteettisia rakenteita.

Suuhygienistipalvelut

Suun terveyden kartoitus ja esteettisen hoidon arviointi

Suuhygienistimme suorittavat myös jauhepuhdistuksia ja valkaisuhoitoja. Ennen hoidon aloitusta suuhygienisti kartoittaa suun terveyden sisältäen mm. ikenien kunnon ja vanhojen etualueen näkyvien hammaspaikkojen arvioinnin.

Hammaskiven poisto

Suuhygienisti tekee hammaskiven poiston modernisti ja hellävaraisesti joko ultraäänilaitteella tai käsi-instrumentein. Yleisesti käytetään molempia menetelmiä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Hammaskiven poistoon kuuluu myös hammasvälien lankaus ja pastapuhdistus, jolla hampaan pinnat kiillotetaan. Näin saadaan mahdollisimman esteettinen lopputulos ja hampaiden puhtaanapito on jatkossa helpompaa.

Suuhygienistimme antavat myös vinkkejä sujuvaan hampaiden kotihoitoon harjaustekniikasta lähtien asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Mikäli hammaskiven poiston ja pastapuhdistuksen jälkeen hampaissa on edelleen pinttynyttä värjäytymää, voi suuhygienisti tehdä myös hampaiden jauhepuhdistuksen. Kellastuneille hampaille voidaan tehdä kevytvalkaisu tai hamapaiden tehovalkaisu.

Hampaiden jauhepuhdistus

Hampaiden jauhepuhdistuksella saadaan tehokkaasti ja hellävaraisesti poistettua esim. kahvin, teen tai tupakoinnin aiheuttamat värjäytymät. Puhdistus tehdään jauheen sekä vesi- ja ilmasuihkun avulla. Hoidon kokonaiskesto on noin puoli tuntia. Jauhepuhdistus voidaan tehdä useamman kerran vuodessa mikäli tarvetta. Jauhepuhdistus suositellaan myös tehtäväksi ennen hampaiden valkaisua tasaisemman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu voidaan tehdä hammaskiven poiston jälkeen mikäli hampaiden ja ikenien kunto on hyvä. Ennen hampaiden valkaisua kannattaa tehdä myös hampaiden jauhepuhdistus mikäli hampaissa on pinttynyttä värjäytymää. Käytämme hampaiden valkaisuun BlancOne valkaisujärjestelmää, joka on hellävarainen ikenille. Valkaisuaine aktivoidaan sinivalolla, joka nopeuttaa ja tehostaa hamapaiden valkaisua. Suuhygienistimme tekevät tarvittaessa maksuttoman valkaisukonsultaation vastaanottokäynnin yhteydessä.

1. Kevytvalkaisu – helppo tapa valkaista hampaat samalla käynnillä hammaskiven poiston tai soodapuhdistuksen yhteydessä. Kevytvalkaisuun aikaa menee noin puoli tuntia.
2. Tehovalkaisu – tehovalkaisussa sama valkaisuprosessi tehdään useampaan kertaan mahdollisimman näyttävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Tehovalkaisun kesto on yleensä noin 90 minuuttia.
3. Kotivalkaisu – hampaiden kotivalkaisu on kustannustehokas vaihtoehto hampaiden säännöllisen valkaisuun. Hampaat skannataan vastaanotolla 3D-skannerilla ja asiakkaalle teetetään henkilökohtaiset valkaisumuotit, joita voidaan käyttää kotona. Kotivalkaisu tehdään laadukkaalla Opalescence valkaisuaineella, joka kuuluu valkaisupaketin hintaan. Valkaisuainetta saa ostaa vastaanotoltamme lisää, mikäli vanha pääsee loppumaan.

Pelkopotilaille – ja miksei muillekin

Onko sinulla huonoja kokemuksia aiemmasta hammashoidosta, kouluhammaslääkäristä tai pelkäätkö muuten vain hammaslääkärissä käyntiä? Ei hätää – henkilökuntamme ottaa aina pelkopotilaat huomioon hammashoidossa. Alla hieman infoa siitä, kuinka saat hyvän kokemuksen hammashoidosta.

Perushammashoito voidaan jakaa kiireelliseen ja kiireettömään hoitoon. Kiireelliset (särky, lohkeamat ym.) hoidetaan päivystysajalla. Kiireettömissä tilanteissa ensimmäisellä käynnillä tehdään suun perustutkimus, jolloin saadaan hyvä kokonaiskuva tarvittavasta hoidosta. Hammaslääkäri tekee hoitosuunnitelman, joka käydään yhdessä asiakkaan kanssa läpi.

Mikäli edellisestä käynnistä on vierähtänyt useampi vuosi aikaa ja kustannukset huolettavat, ei asiaa kannata murehtia liikaa. Emme ole täällä paasaamassa potilaille, vaan ratkaisemassa ongelmia. Mikäli tekemistä on paljon, toimenpiteitä voidaan jakaa useammalle vuodelle. Pääasia on, että hoito on saatu alkuun. Ensin hoidetaan akuutit asiat ja myöhemmin esim. pienemmät lohkeamat tai vaativampi proteettinen hoito.

Esimerkkinä: Asiakas tulee vastaanotolle useamman vuoden tauon jälkeen. Tehdään hammastarkastus, jonka perusteella tehdään hoitosuunnitelma. Hoitosuunnitelman perusteella varataan uusi aika hammaslääkärille. Ensin tehdään tärkeimmät asiat valitun budjetin, toimenpiteiden kiireellisyyden ja aikataulun mukaan. Suuhygienisti tekee hammaskiven poiston hammaslääkärin lähetteellä ja ohjeistaa suun kotihoidossa, jotta tilanne saadaan parempaan suuntaan. Seuraavalle vuodelle varataan kutsuaika ja jatketaan hoitoa hoitosuunnitelman mukaan.

Liian moni lykkää hammashoitoon hakeutumista. Usein tähän on syynä mielikuva siitä, että hoito on kohtuuttoman kallista tai hammaslääkäri moralisoi huonosta suun kunnosta.

Kun homma saadaan alkuun, edistytään pikkuhiljaa joka vuosi ja muutaman vuoden päästä suunterveys on kunnossa. Hammaslääkärissä käynti ei pelota ja suun hoidon vuosikustannukset ovat maltillisella tasolla. Olemme ketjuuntumaton klinikka, joten hinnat saadaan pidettyä kohtuullisena ja palvelumme on mutkatonta.

-Ilkka Tuomi, Yrittäjä, Hammasklinikka Tuomi

Varaa aika

Invisalign – hampaiden kalvo-oikominen

 

Invisalignin avulla unelmahymyn saaminen ei ole ongelma. Kalvo-oikominen on huomaamaton tapa oikoa hampaat verrattuna perinteisiin hammasrautoihin.

Kun aloitat Invisalign-hoidon, vaihdat kutakin sinulle valmistettua oikomiskalvoa 1-2 viikon välein.

Vaihtaessasi Invisalign-kalvoja, hampaasi siirtyvät vähitellen kohti haluttua asentoa.

Hoidon aikana käyt säännöllisesti hammaslääkärin vastaanotolla, jotta oikomisen edistymistä voidaan seurata tarkasti ja turvallisesti.

 

KUINKA INVISALIGN-HOITO TOIMII

Oikomishoito Invisalignin avulla kestää yleensä 6-12 kuukautta riippuen hampaiden tilasta.

Alta voit lukea lisää hoitoprosessista.

 

  1. KONSULTAATIO

Jos haluat selvittää, onko Invisalign optimaalinen väline hampaidesi korjaamiseen, tule maksuttomaan konsultaatioon klinikallemme. Konsultaatiossa selvitetään hoidon tavoitteet ja saat arvion hoidon kestosta sekä hinnasta. Konsultaatiokäynti ei sido mihinkään.

 

  1. HOITOSUUNNITELMA

Skannaamme hampaasi 3D-skannerilla ja otamme kuvia kasvoistasi sekä hampaistasi. Näillä tiedoilla saadaan tekoälyavusteinen simulaatio oikomishoidon toteutuksesta. Mikäli kalvo-oikomista lähdetään toteuttamaan, lähetetään tiedot Invisalign-järjestelmään ja sinulle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma sekä selkeä 3D-malli, jolla hoito voidaan simuloida alusta loppuun.

 

  1. HOITOSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN

Yksilöllinen hoitosuunnitelma käydään läpi hammaslääkärin kanssa. Keskustelemme vielä hoidon tavoitteista ja hoitosuunnitelmaa voidaan muokata. Hoitosuunnitelman hyväksymisen jälkeen oikomiskalvot tilataan vastaanotolle.

Ennen oikomishoidon aloitusta hampaat tarkastetaan ja kuvaamme tarvittavat röntgenkuvat. Hampaiden tulee olla hoidetut ja hygienia kunnossa. Tarvittaessa varataan aika suuhygienistille hammaskiven poistoon.

 

  1. HOIDON ALOITUS

Kiinnikkeet liimataan hampaisiin ja ensimmäiset kalvot asennetaan paikalleen. Saat kirjalliset ja suulliset ohjeet oikomishoidon kulusta sekä ohjeet seurantakäynneistä.

 

  1. HOIDON KULKU JA SEURANTA

Hoidon kulkua seurataan vastaanottokäynneillä. Keskimääräinen käyntiväli on noin neljä viikkoa.

 

  1. HOIDON VIIMEISTELY JA LOPETUS

Kiinnikkeet poistetaan ja hampaille tehdään tarvittaessa esteettisiä korjauksia. Oikomishoidon lopetuksen jälkeen hampaat pidetään suorassa retentiokalvoilla tai retentiolangoilla.

 

KUINKA PALJON INVISALIGN MAKSAA?

 

Oikomishoito Invisalignin avulla maksaa noin 2000-5000 euroa riippuen tarvittavan oikomisen laajuudesta.

Varmistaaksemme, että talous ei ole esteenä kauniiden hampaiden hankkimiselle, on oikomishoitoon saatavilla myös edullinen rahoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse maksaa koko hoitoa heti, vaan voit maksaa sen sijaan sinulle ja lompakollesi parhaiten sopivassa tahdissa.

Varaa aika